The Little Mermaid Trivia

Every The Little Mermaid trivia quiz on PopQ: 9 quizzes in Movies. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Little Mermaid questions and answers

  1. What specific visual transformation occurs when Ursula's magic is reversed at the film's end?

    Answer: Ursula becomes giant

    From Ariel's Journey to the Surface

  2. What does Ariel refer to as thingamabobs in the song?

    Answer: Her collection of human artifacts

    From Song: Part of Your World

  3. Who is the sea witch that makes a deal with Ariel?

    Answer: Ursula

    From Ariel's Journey to the Surface

  4. What is the first line of the song?

    Answer: Look at this stuff

    From Song: Part of Your World

  5. What instrument does Sebastian play in The Little Mermaid (1989)?

    Answer: Maracas

    From Sebastian

  6. What is Sebastian's full name in The Little Mermaid (1989)?

    Answer: Horatio Thelonious Ignacious Crustaceous Sebastian

    From Sebastian

  7. What are the names of Ursula's two eel minions in The Little Mermaid (1989)?

    Answer: Flotsam and Jetsam

    From Ursula

  8. What is the name of the seagull who befriends Ariel in The Little Mermaid (1989)?

    Answer: Scuttle

    From Ariel

All The Little Mermaid quizzes