The Lord of the Rings Trivia

Every The Lord of the Rings trivia quiz on PopQ: 39 quizzes in Games, Movies, and TV. Sample questions and answers below, with a new selection each week.

Sample The Lord of the Rings questions and answers

  1. How does the Ring's perception of time affect Bilbo's documented lifespan awareness?

    Answer: He appears far younger than his actual age

    From The One Ring

  2. What is the name of the lake Frodo and the fellowship cross, where they are attacked by a sea monster?

    Answer: The lake of Nen Hithoel

    From Frodo Baggins

  3. What is the name of the forest that attacks the Uruk-hai at the end of the battle?

    Answer: Huorns

    From The Battle of Helm's Deep

  4. In the 2001 film, which Fellowship member does Aragorn hold as they die at Amon Hen?

    Answer: Boromir

    From Aragorn

  5. What is the specific name of Frodo's sword, forged in Gondolin?

    Answer: Sting

    From The One Ring

  6. Which Ring-bearer experiences the most prolonged possession of the One Ring?

    Answer: Gollum, approximately 500 years

    From The One Ring

  7. What is the name of the Elven realm where Bilbo resides after his 111th birthday?

    Answer: Rivendell

    From Middle-earth Locations

  8. In The Lord of the Rings: Conquest, what is Aragorn's primary weapon?

    Answer: Sword

    From Character: Aragorn

All The Lord of the Rings quizzes